workshops

Ben je niet zo creatief zeg je? Laat je verrassen door het spelen met de zachte wol, je handen in het warme water en de geur van de zeep. Er ontstaat zo iets moois onder je handen... 
Elke eerste zaterdag van de maand kun je een workshop vilten volgen.  Het aanbod zie je hieronder. 

Workshopdata: 
Op dit moment verzorg ik geen workshops. Dit komt later weer...Je kunt me natuurlijk altijd een berichtje sturen wanneer je met een groepje iets wilt gaan doen, dan bespreken we wat mogelijk is. 

Wanneer je een workshop volgt, krijg je koffie of thee en iets lekkers erbij!
Viltpracht werkt samen met de winkel en dagbesteding van Wol&Zo. Op een prachtige locatie in het historische hart van Appingedam mogen we op de zaterdag gebruik maken van het atelier, dat gelegen is boven de winkel.

Het workshopadres is:
Wol&Zo Dijkstraat 50
9901 AT Appingedam

Het atelier is te bereiken met een trap. Is het lastig voor je om de trap op te lopen? Dan is het in overleg mogelijk om beneden in de winkel een workshop te volgen. Je kunt kiezen uit deze workshops:  

Lampenkapje of kommetje vilten

Wanneer je kiest voor deze workshop, dan ga je 3D werken. Met een mal ga je de wol zo leggen en verwerken dat er uiteindelijk een bolvorm gaat ontstaan. Deze bolvorm kun je gebruiken als bijvoorbeeld een lampenkapje, maar je kunt er ook een kommetje of mini-(festival) hoedje van gaan maken.

Stap voor stap neem ik je mee in het viltproces.

Duur van de workshop:
van 10.30 tot 15.30 uur. De kosten voor deze workshop inclusief de basismaterialen zijn € 50

Maximum aantal deelnemers: 8

Tijdens de lunchpauze kun je rondneuzen in de prachtige winkelstraten en het historische hart van Appingedam. Daar is ook volop de mogelijkheid om eventueel zelf een lekker broodje te kopen.

Windlichtje van wol en zijde

Je gaat een mooie hoes of omslag maken voor een windlichtje. Zodra je het waxinelichtje aansteekt, krijg je zacht gefilterd licht. We gaan werken met wol en zijde. Door het vilten hecht de wol zich aan de zijde. Tijdens de workshop neem ik je stap voor stap mee in het proces. Dit is een hele mooie kennismaking met het vilten.


Duur van de workshop: van 10.00 tot 12.00 uur. 

De kosten van de workshop zijn € 25,-  inclusief de basismaterialen om het hoesje te maken.

Een groot windlicht met daarin een vaste kaars kost €5 extra.

Maximum aantal deelnemers: 8

 

Sjaal van zijde en wol

We gaan met heerlijke materialen aan de slag: als basis krijg je een zachte witte zijden shawl. Hier leg je met wol een mooi patroon of fantasierijke figuren op de zijde, waardoor een prachtig geheel ontstaat. Het resultaat wordt een zachte soepele sjaal met veel draagcomfort! 
Wil je de sjaal ook verven? Dat is tegen een kleine meerprijs mogelijk. 

Duur van de workshop: van 10.30  tot 15.30 uur.

 De kosten voor deze workshop inclusief de basismaterialen zijn: €75,-

Maximum aantal deelnemers: 5

Tijdens de lunchpauze kun je rondneuzen in de prachtige winkelstraten van Appingedam. Daar is ook volop de mogelijkheid om eventueel zelf een lekker broodje te kopen.